4 manieren om je loopschoenen langer te laten duren
4 manieren om je loopschoenen langer te laten duren

Video: 4 manieren om je loopschoenen langer te laten duren

Video: 4 manieren om je loopschoenen langer te laten duren
Video: Lange Duurloop, Zo Loop Je Langer Zonder Moe Te Worden 2023, November
Anonim
Image
Image

Bij $ 100 of meer zijn goede hardloopschoenen voor popjes niet goedkoop, dus je wilt dat ze zo lang mogelijk meegaan. Hoewel je je sluipen nog steeds moet vervangen nadat je tussen 300 en 500 mijl hebt ingelogd om verwonding te voorkomen, kun je misschien die tijdlijn een beetje uitrekken door goed voor je loopschoenen te zorgen.

Sarah Bowen Shea, mede-oprichter van de site van de hardlopers Another Mother Runner en co-auteur van Tales of Another Mother Runner (Maart 2015), deelt haar tips over hoe je meer kilometers kunt krijgen uit je hardloopschoenen.

1. Draag ze alleen als je rent. Haal het meeste uit uw hardloopschoenen door ze alleen te gebruiken: hardlopen. "Loop geen boodschappen in je hardloopschoenen," waarschuwde Shea. "Draag ze niet in de voetbalwedstrijd van je kind of loop niet 10 mijl rond Disneyland. Mijn loopschoenen zijn voor hardlopen en dat is het. "Als je zo veel van je loopschoenen houdt dat je ze overal wilt dragen, koop dan een tweede paar voor boodschappen.

2. Sla de wasmachine en de droger over. Als je geliefde schoenen stinken van het zweet of onder een modderpoel in een modderpoel zitten, gooi ze dan niet in de wasmachine. Het veroorzaakt te veel slijtage van de schoenen, merkte Shea op. (En het maakt een enorm racket!) Spot in plaats daarvan schoon met een schrobborstel of een oude tandenborstel, en indien mogelijk, verwijder de inlegzool of inlegzool en was deze als hij stinkt. "Zet schoenen nooit in Dyer," zei Shea. Als ze nat worden, stop er een krant in om het water op te nemen en laat ze het een nacht drogen.

3. Roteer je schoenen. Door je hardloopschoenen af te wisselen met een ander paar, gaan ze langer mee. "Het kussen in je schoenen wordt gecomprimeerd, dus als je het meer dan 24 uur geeft om terug te stuiteren, krijg je meer kilometers uit je schoenen", zei Shea. "Anders zal het worden verpletterd. Net zoals je je lichaam een rustdag geeft, moet je je schoenen even laten rusten. 'Hé, we geven je een excuus om hier meer schoenen te kopen.

4. Bescherm ze tegen de elementen. De materialen op hardloopschoenen zijn kwetsbaar voor extreme hitte en kou - hoewel meestal hitte, die de vorm van de schoen kan veranderen. "Laten we zeggen dat je graag rond lunchtijd wilt rennen en dat je schoenen blijft houden in de kofferbak van je auto en in Arizona woont", zei Shea. "Ze gaan sneller kapot dan wanneer je in Minnesota woont en bewaar ze in je modderkamer waar het constant 65 graden is." Probeer je schoenen over het algemeen op te slaan op een koele, droge plaats. Behandel je hardloopschoenen goed en ze zullen je goed behandelen.

Aanbevolen: