Inhoudsopgave:

De complete gids voor de gewone anti-acne huidverzorgingsproducten
De complete gids voor de gewone anti-acne huidverzorgingsproducten

Video: De complete gids voor de gewone anti-acne huidverzorgingsproducten

Video: De complete gids voor de gewone anti-acne huidverzorgingsproducten
Video: Acne Skincare Routine for Beginners | The Budget Dermatologist 2023, September
Anonim
Ik ben de tel kwijtgeraakt hoeveel van jullie me de afgelopen maanden e-mailden met de vraag hoe ik de gewone anti-acneproducten moest gebruiken.
Ik ben de tel kwijtgeraakt hoeveel van jullie me de afgelopen maanden e-mailden met de vraag hoe ik de gewone anti-acneproducten moest gebruiken.

Ik snap het. Ze zijn zo goedkoop, je wilt ze ALLEMAAL krijgen. En dan eindig je met een routine van 10 stappen die de hele ochtend duurt om op te zetten. Erger nog, als je te veel gooit naar je acne, droog je het uit en wordt het erger. Ugh.

Het bestrijden van acne heeft niets te maken met het krijgen van ALLE producten. Het gaat erom de juiste producten voor je huid te krijgen en er het beste van te maken.

Deze beknopte handleiding voor De gewone huidverzorgingsproducten tegen acne helpt u erachter te komen welke producten u nodig heeft, wanneer u ze moet gebruiken en hoe u ze in uw huidverzorgingsroutine past. Laten we beginnen:

Salicylzuur 2% oplossing (£ 4,20)

Luister meisje. Het kan me niet schelen of The Orlyinary Glycolic Acid 7% Toning Solution de IT-exfoliant van het moment is. Het is niet voor jou. Acne-gevoelige huid heeft salicylzuur nodig. Periode. Dit is waarom:

Wat het is: een leave-in exfoliant met salicylzuur, een in olie oplosbaar exfoliërend zuur dat alle dode cellen verwijdert en overtollige olie in je poriën blijft hangen. Het exfolieert ook het oppervlak van de huid zodat dode cellen niet in de eerste plaats in de poriën kunnen vallen en heeft ontstekingsremmende eigenschappen die roodheid en irritaties kalmeren.

Waarom het goed is voor acne:P. Acnes, de bacterie die acne veroorzaakt, voedt zich met de overtollige olie en dode cellen zitten vast in je poriën. Houd je poriën schoon en je zult de vervelende kakkerlakken dood maken.

Wanneer gebruiken: salicylzuur is zachtaardig. U kunt 's morgens en / of' s avonds direct na het reinigen.

Bijwerkingen: zoals alle exfolianten, kan het huid irriteren als het te vaak wordt gebruikt.

Verkrijgbaar bij: Asos, Beauty Bay en Cult Beauty

Notitie: De gewone AHA 30% + BHA 2% heeft ook salicylzuur, maar ik raad het NIET aan. Acne-gevoelige huid is zeer delicaat. Vuur het niet meer op met een harde exfoliant.

Verwant: Waarom salicylzuur essentieel is om de vette huid vlekvrij te houden

Retinoid Serum (£ 4,20- £ 11,90)

De gewone heeft EEN TON retinoïde serums (alleen om u nog meer te verwarren!). Je kunt hier mijn gids voor hen lezen. Mijn advies is om te beginnen met de laagste concentratie en langzaam je weg te bouwen, anders loop je het risico je huid ernstig uit te drogen, oké?

Wat het is: een stel serums met ofwel retinol of hydroxypinacolone retinoate, twee vormen van vitamine A die de cellulaire turnover versnellen (het natuurlijke exfoliëringsproces van de huid), het collageen stimuleren en rimpels bestrijden. Retinol heeft een meer indrukwekkende staat van dienst dan hydroxypinacolone retinoate, maar is meer irriterend en droog. Als je net begint met retinoïden, zou ik eerst met hydroxypinacolone retinoate gaan en langzaam mijn weg naar retinol opbouwen.

Waarom het goed is voor acne: het versnelt het natuurlijke exfoliëringsproces van de huid en helpt de poriën schoon te houden.

Wanneer gebruiken: 's nachts na reiniging / exfoliatie. Begin met twee of drie nachten per week en bouw de frequentie geleidelijk op.

Bijwerkingen: het maakt de huid lichtgevoeliger. Gebruik het alleen 's nachts.

Verkrijgbaar bij: Beauty Bay, Cult Schoonheid en gevoel uniek

Verwant: De ultieme gids voor de gewone retinoïde producten: welke moet u kiezen?

Niacinamide 10% + zink 1% (£ 5,00)

Niacinamide is de nieuwe huidverzorgingsheldenheld op de blog. Zink is zijn Robin. Dit is waarom:

Wat het is: een serum met niacinamide en zink. Duh! Niacinamide is een vorm van vitamine B3 die acne behandelt, ontstekingen verzacht en de huidskleur oplicht. Zink kan helpen bij het reguleren van de olieproductie.

Waarom het goed is voor acne: noch niacinamide noch zink zijn behandelingen voor acne omdat ze de bacteriën die het veroorzaken niet kunnen doden. Maar ze kunnen ontstekingen kalmeren, de onderliggende oorzaak van acne. Wanneer bacteriën uw huid infecteren, begint uw immuunsysteem in versnelling te schakelen en ontstekingen te veroorzaken om de dreiging te verwijderen. Dit serum brengt de ontsteking terug in een paar stappen. Bovendien kan niacinamide helpen bij het behandelen van post-inflammatoire hyperpigmentatie (de donkere vlekken laten puistjes achter) terwijl zink olie en glans vermindert.

Wanneer gebruiken: u kunt het zowel 's ochtends als' s avonds na reiniging / peeling gebruiken, maar vóór de moisturizer.

Bijwerkingen: als je huid droog is, kan het een beetje te droog voor je zijn.

Verkrijgbaar bij: Beauty Bay, Cult Schoonheid en gevoel uniek

Verwant: Hoe post-inflammatoire hyperpigmentatie te vervagen

Azelaïnezuur-suspensie 10% (£ 5,50)

Als je geen fan bent van agressieve behandelingen zoals benzoylperoxide (The Ordinary is het ook niet), is azelaïnezuur een geweldig alternatief. Het is ook geschikt voor de gevoelige huid.

Wat het is: een lichte crème met azelaïnezuur, een zuur dat het microbioom van uw huid (de goede bacteriën die op uw huid leven) natuurlijk produceert. Het heeft antibacteriële, ontstekingsremmende en anti-verhoornende eigenschappen (anti- keratinisering betekent dat het de opbouw van dode cellen in de poriën voorkomt).

Waarom het goed is voor acne: oh, laat me de manieren tellen … het doodt de bacteriën P. Acnes. Het vermindert de ontsteking die acne veroorzaakt. En het houdt de poriën schoon van alle rotzooi P. Acnes houdt ervan om verder te snoepen.Onderzoek na onderzoek toont aan dat het net zo effectief is bij de behandeling van acne als hardere behandelingen, waaronder benzoylperoxide, tretinoïne en accutane.

Wanneer gebruiken: je kunt het 's morgens en / of' s nachts gebruiken.

Bijwerkingen: hoewel zeldzaam, kan het bij sommige mensen irritaties veroorzaken.

Verkrijgbaar bij: Beauty Bay, Cult Beauty and Look Fantastic

Verwant: Benzoylperoxide: vriend of vijand?

100% biologische koudgeperste rozenbottelolie (£ 9,00)

Ik weet dat je bang bent voor oliën, maar deze is heel vriendelijk tegen acne-gevoelige huid. Dit is waarom:

Wat het is: rozenbottelolie is de olie die wordt gewonnen uit de heup van rozen (de heup is de radijsachtige bal die de roos achterlaat nadat hij bloeit). Het zit boordevol hydraterende vetzuren en een natuurlijke vorm van retinol (vitamine A).

Waarom het goed is voor acne: acne-gevoelige huid mist linolzuur, een van de vele vetzuren in rozenbottel olie. Studies tonen aan dat het terugplaatsen in je huid minipijnjes vermindert. Vetzuren zorgen er ook voor dat je huid niet uitdroogt terwijl vitamine A het natuurlijke exfoliëringsproces van de huid bevordert.

Wanneer gebruiken: als de laatste stap van je nachtelijke routine.

Bijwerkingen: het bevat vitamine A, zodat het je huid meer lichtgevoelig kan maken. Dat is waarom het het beste is om het 's nachts te gebruiken.

Verkrijgbaar bij: Cult Schoonheid, uniek voelen en er fantastisch uitzien

Notitie: als u al retinol gebruikt en u wilt geen vitamine A meer aan uw huidverzorgingsroutine toevoegen, gebruik dan 100% Plant-Afgeleide Squalane. Het is een van de weinige oliën die de huid hydrateert zonder acne te verergeren (ja, zelfs schimmelacne).

Verwant: Kan rozenbottelolie acne behandelen?

WINKEL DE POST

Image
Image

Alles samen: de gewone anti-acne huidverzorgingsroutine

Je hebt niet alle bovenstaande producten nodig. Je kunt ze allemaal krijgen en gebruiken, maar als je wilt kiezen en kiezen, kun je dit als volgt doen:

 • Salicylzuur is een must. Periode. Als je de formule van The Ordinary niet leuk vindt, koop dan Paula's Choice. Maar gebruik het.
 • Gebruikt u benzoylperoxide, Tretinoïne of Accutane? Je hebt ook geen azelaïnezuur nodig. Als je het eens wilt proberen, gooi de anderen voorlopig weg. (maar raadpleeg eerst uw arts!)
 • Gebruikt u al een retinoïde? U hoeft niet over te schakelen naar de gewone retinoïde. En jij heeft misschien geen rozenbottelolie nodig, een van beide.
 • Doet jouw de huid heeft meer hydratatie nodig dan het momenteel krijgt? Koop rozenbottelolie of squaleenolie.
 • Bevat je huidverzorgingsroutine niacinamide? Zo nee, verkrijg Niacinamide 10% + zink 2%(ja, je kunt het gebruiken met vitamine C.)

Als je alle producten gaat gebruiken, is dit een goede anti-acne huidverzorgingsroutine voor beginners:

AM:

 • Reinigen
 • Salicylzuur 2% oplossing
 • Azelaïnezuurvering 10%
 • Zonnescherm

P.M:

 • Reinigen
 • Retinoïde serum (driemaal per week)
 • Niacinamide 10% + zink 1% (optioneel)
 • 100% biologische koud geperste rozenbottelolie of 100% plantafgeleide squalaan

Dit is de basisroutine voor acne. Je kunt andere dingen verwijderen of toevoegen zoals je huid nodig heeft. Als u bijvoorbeeld Tretinoïne gebruikt, moet u het azelainezuur 's ochtends en het retinoïde serum' s nachts sloot. Als je een moisturizer hebt gevonden waar je van houdt, heb je misschien helemaal geen olie nodig. Je krijgt de oefening.

Heb je The Ordinary anti-acne producten geprobeerd? Deel uw ervaringen in de opmerkingen hieronder.

Aanbevolen: