Stimuleren van het lichaamsbeeld: 4 campagnes om uw perspectief te veranderen
Stimuleren van het lichaamsbeeld: 4 campagnes om uw perspectief te veranderen

Video: Stimuleren van het lichaamsbeeld: 4 campagnes om uw perspectief te veranderen

Video: Stimuleren van het lichaamsbeeld: 4 campagnes om uw perspectief te veranderen
Video: Wat is de impact van een ADHD-diagnose? 2023, September
Anonim

Het is de nationale eetstoornissen-bewustwordingsweek en YouBeauty publiceert artikelen om onze lezers voor te lichten over eetstoornissen en hoe ze hulp kunnen krijgen.

In een maatschappij die wordt gedomineerd door de media, worden onredelijke schoonheidsstandaarden vastgelegd op een manier die 'het perfecte lichaam' definieert als een die eenvoudigweg onbereikbaar is voor 99,99% van ons. Onze onrealistische doelstellingen van het lichaamstype kunnen leiden tot ernstige problemen met het lichaamsbeeld en een verwoestende daling van het zelfvertrouwen. Om de effecten van de media op het imago van het lichaam te bestrijden, zijn er verschillende campagnes ontwikkeld om zowel vrouwen als meisjes te inspireren om een realistisch beeld te hebben van hun lichaamsbeeld. Hier zijn er maar een paar die we willen benadrukken:

1. RAW Beauty Talks

Image
Image

De bovennatuurlijke kracht bekend als Photoshop is een rimpel-gladmakende, cellulitis-eliminerende, taille-afslankende bron van onzekerheid en twijfel aan zichzelf. Miljoenen afbeeldingen in de media hebben onze waarneming van haalbare fysieke standaarden sterk scheef.

Stap in Erin Treloar, een 29-jarige anorexia-overlevende die een online platform begon met de naam RAW Beauty Talks om het gesprek te stimuleren rond deze onrealistische waarnemingen van schoonheid veroorzaakt door gephotoshopte celebrity-afbeeldingen. Ter ere van de National Eating Disorder Awareness Week lanceerde Erin de campagne #LessIsMore, een online petitie als reactie op het overmatig gebruik van Photoshop en gefilterde afbeeldingen die schadelijk zijn voor het zelfbeeld van vrouwen.

2. Duif

Met veel schoonheidscampagnes onder hun riem, is Dove een aanjager van zelfwaardering die bewegingen stimuleert. De Dove Real Beauty Campaign is een doorlopende onderneming sinds 2004, met de intentie om een mondiaal discours te starten over het vereisen van een bredere definitie van standaard schoonheid.

Uit een studie van Dove bleek dat slechts 4% van de vrouwen over de hele wereld zichzelf als mooi zou omschrijven. Om dit te demonstreren, voerde Dove een sociaal experiment uit waarin vrouwen hun uiterlijk beschreef aan een tekenaar en vervolgens beschreef een tweede persoon hun uiterlijk en schetste de kunstenaar een tweede versie. Na het vergelijken van de twee versies, waren vrouwen geschrokken om te ontdekken dat ze mooier zijn dan ze denken. Hun perceptie van hun eigen uiterlijk is dramatisch verkeerd afgestemd op die van de mening van anderen over hen.

In de laatste uitbreiding van de Campaign for Real Beauty is #SpeakBeautiful de nieuwste beweging om de digitale dialoog op sociale media over het lichaamsbeeld voor vrouwen en meisjes te veranderen. Door samen te werken met Twitter gebruikt Dove een nieuwe technologie die Twitter-gegevens gebruikt om negatieve sociale-mediaconferenties over schoonheid en lichaamsbeeld te identificeren. Wanneer een negatieve tweet wordt geplaatst, herkent de 'know-all'-technologie het en stuurt een antwoord naar echte vrouwen, waardoor meer positieve taal wordt aangemoedigd.

3. Liefde is luider

Love is Louder is opgericht door The Jed Foundation, MTV, en de actrice Brittany Snow, "Pitch Perfect", om diegenen te steunen die zich mishandeld, onbegrepen of alleen voelen. In 2012 sloot Demi Lovato aan bij deze campagne om de misvatting te bestrijden dat eetstoornissen alleen over voedsel gaan. Na haar eigen worsteling met een eetstoornis en zelfbeschadiging, werd Demi een proactieve voorstander van anti-eetstoornisorganisaties. Met een focus op het aanpakken van negatief zelfbeeld en depressie, werkt deze campagne om de boodschap te promoten dat liefde luider is dan enige interne of externe negatieve stem.

4. Body Gossip

De in het VK gebaseerde campagne Body Gossip, werkt om mensen in staat te stellen hun "eigen merk van schoonheid" te zijn door de kracht van kunst. De campagne werkt om iedereen, ongeacht vorm, grootte of kleur, zeggenschap te geven door hun ervaringen, meningen en bekentenissen te delen in live theatershows en korte films. Mensen leggen verhalen in en delen hun ervaringen om zelfacceptatie en positieve retoriek te bevorderen. Het onderwijsprogramma van Body Gossip biedt lessen over zelfwaardering om het zelfvertrouwen onder tieners te vergroten.

Als je informatie, verwijzingen of ondersteuning nodig hebt, neem dan contact op met de National Eating Disorders Association op (800) 931-2237

Meer lezen van de bewustzijnsweek van eetstoornissen:

Een dag in het leven van mijn eetstoornis

Facebook heeft 'I Feel Fat' & 'I Feel Ugly' Statusopties - En het is vreselijk

Zou je dieet een eetstoornis kunnen zijn?

Vijf eetstoornis-termen die u moet weten

Kieskeurig eten versus een eetstoornis: wat is het verschil?

Aanbevolen: