Eddie Redmayne speelt Lili Elbe, de allereerste geslachtsaanpassende patiënt
Eddie Redmayne speelt Lili Elbe, de allereerste geslachtsaanpassende patiënt

Video: Eddie Redmayne speelt Lili Elbe, de allereerste geslachtsaanpassende patiënt

Video: Eddie Redmayne speelt Lili Elbe, de allereerste geslachtsaanpassende patiënt
Video: Eddie Redmayne: Playing Lili In ‘The Danish Girl’ Was A Gift | TODAY 2023, November
Anonim

UK's Working Title heeft de eerste foto vrijgegeven van de nieuw geslaagde Oscarwinnaar Eddie Redmayne als de eerste bekende ontvanger van geslachtsaanpassende operaties in de aankomende film 'The Danish Girl', meldt Flavorwire.

Redmayne speelt transseksuele vrouw Lili Elbe, geboren als Einar Wegener, een beroemde Nederlandse schilder die in 1930 naar Duitsland reisde om een geslachtsaanpassende operatie te ondergaan.

De casting van Eddie Redmayne, een goede acteur die zeker zijn verdomdste zal doen, vestigt opnieuw de aandacht op het debat in Holllywood over het gebrek aan trans-acteurs die in trans-rollen optreden. Waren er geen waardige trans-acteurs die een zekere aandacht en intimiteit konden brengen in de rol van Elbe? Als Oscar-winnaar zal Redmayne prestige en aandacht voor de film brengen. Maar dit is een cyclisch probleem - trans actoren (zoals Laverne Cox op "Orange Is The New Black") hebben eerst hun grote kans nodig.

De producenten van 'Transparent', een show over een transvrouw die haar transitie doormaakt, hebben soortgelijke kritiek te verduren gehad. Schepper Jill Soloway en haar team hebben gezegd dat ze "welkom debat" over het gieten van cisgender mannelijke acteur Jeffrey Tambor in de hoofdrol. Bitch Magazine citeert een criticus als te zeggen: "Het hebben van een cis mannelijke acteur het spelen van een trans-vrouw bestendigt het idee dat trans-vrouwen zijn gewoon mannen in slepen. Het versterkt ook het idee dat vrouwelijkheid een kunstmatig masker is van soort, uiterlijk en transmisogynie. "Jared Leto's Oscarwinnende uitvoering als transvrouw in" Dallas Buyer's Club "bracht ook kritiek met zich mee Tijd zeggende: "Verwacht niet dat iemand het over 20 jaar bewonderenswaardig zal vinden."

GLAAD onderzocht de afbeelding van transgenderpersonen in de afgelopen 10 jaar op tv en in film en ontdekte dat slordigheid tegen transgender-personages werd gebruikt in 61% van de gecatalogiseerde afleveringen en verhaallijnen. Trans-karakters werden 40% van de tijd als het "slachtoffer" uitgebracht. Dit alles wil zeggen dat hoewel Redymayne zeker goed zal zijn in de rol in "The Danish Girl", we allemaal meer aandacht zouden kunnen schenken aan transgenderproblemen van onze filmmakers.

Aanbevolen: