Hoe om te zorgen voor een tongpiercing
Hoe om te zorgen voor een tongpiercing

Video: Hoe om te zorgen voor een tongpiercing

Video: Hoe om te zorgen voor een tongpiercing
Video: Ik vertel ALLES over mijn tepelpiercing | Vera Camilla 2023, September
Anonim

Natuurlijk, tongpiercings kunnen leuk en cool zijn, maar er is veel meer voor hen dan de, nou ja, tong ontmoet. In tegenstelling tot de redelijk onderhoudsvrije oor-, neus- of zelfs navel piercings, vereisen tongpiercings een hoge mate van zorg en aandacht. De mond is van nature een vochtige omgeving en een voedingsbodem voor bacteriën, wat betekent dat het ook gevoelig is voor infecties, volgens de American Dental Association (ADA). Een gat in uw tong plaatsen vergroot alleen de kans op infecties, waaronder ernstige infecties zoals hepatitis of endocarditis (een infectie van de binnenwand van uw hart, veroorzaakt door bacteriën die zich vanuit de bloedbaan verspreiden vanuit plaatsen zoals, u raadt het, uw mond). En volgens de ADA kunnen tongpiercings, naast infecties, leiden tot intense zwelling, evenals tand- en tandvleesbeschadiging. Dat is de reden waarom, als je van plan bent om een tongpiercing te krijgen, of als je er al een hebt, het belangrijk is om het nodige zorgprotocol zorgvuldig te leren en te volgen.

Reinig je piercing

Het is cruciaal om uw piercing en de omgeving grondig en regelmatig grondig schoon te maken tijdens de herstelperiode om infecties te voorkomen. Volgens de Association of Professional Piercers (APP), kunt u een antimicrobiële of antibacteriële alcoholvrije mondspoeling gebruiken, evenals een verpakte steriele zoutoplossing zonder toevoegingen (het etiket geeft aan of er een is) of niet-gejodeerde zee zout mengsel. Als u echter een hoge bloeddruk of een hartaandoening heeft, raadpleeg dan uw arts voordat u de zoutroute gaat gebruiken. Als u een zeezoutmengsel gebruikt, los dan ⅛ tot ¼ theelepel van het jodiumvrije zeezout op in 8 ounce warm gedestilleerd of gebotteld water. Het is belangrijk om niet voeg meer zeezout toe dan nodig, want een sterkere oplossing kan de piercing irriteren.

  • Spoel met een mondspoeling of reinigingsoplossing gedurende 30 seconden na alles wat u eet of drinkt, naast water, en ook voor het slapen gaan. Gemiddeld zou dit ongeveer 5 tot 6 keer per dag moeten zijn - overdrijven kan verkleuring van je tong veroorzaken.
  • Twee of drie keer per dag, verzadig een schoon gaasje met een zoutoplossing en laat het 5 tot 10 minuten op de piercing staan.
  • Maak tijdens het douchen de sieraden schoon met een druppelzeep van parelmoer en spoel ze grondig af. Laat de zeep niet langer dan 30 seconden op de sieraden of piercings liggen.

Zwelling minimaliseren

Het is normaal dat de eerste drie tot vijf dagen na het doordringen aanzienlijke zwelling en zelfs enkele bloedingen en blauwe plekken ervaren. Daarna kan lichtere zwelling nog steeds optreden. Om het te verminderen:

  • Zuig op ijsklontjes of ijsplaatjes en laat ze oplossen in de mond. Dit is vooral handig om vlak voor het slapengaan te doen om de zwelling 's ochtends te minimaliseren, wat meestal het geval is wanneer het op zijn slechtst is.
  • Neem een over-the-counter, niet-steroïde ontstekingsremmende medicatie zoals ibuprofen, en volg de instructies over dosering en frequentie.
  • Wees stil: praten zet spanning op je tong en de piercing, dus houd het gebabbel tot een minimum beperkt. Misschien een goed moment om te mediteren?
  • Houd het koel met eten en drinken - de koude temperaturen zijn rustgevend, terwijl pittig, zout, zuur en warm eten en drinken de piercing kunnen irriteren.

Aanbevolen: