Gel of niet geleren?
Gel of niet geleren?

Video: Gel of niet geleren?

Video: Gel of niet geleren?
Video: 💅🏻셀프 네일 재료소개 ( part.1 기본재료편 ) 👀 네일니퍼 관리팁/젤 제품 추전/ 네일제품 보관방법- 더보기👆 2023, November
Anonim

Met woorden als contactdermatitis (huidreactie van een irriterend middel), onycholyse (scheiding van de nagelplaat), paronychia (infectie rond het nagelbed) en furunculosis (terugkerende kookpunten op de onderbenen) die in het afgelopen decennium in verband zijn gebracht met behandelingen salons hebben hard gewerkt om de hygiënische normen te handhaven om hun klanten veilig te houden. Maar nu beginnen mensen zich af te vragen over de veiligheid van gelmanicure.

De nieuwe term 'huidkanker' die rondzweven klinkt echter veel ernstiger en heeft niets te maken met de sanitaire praktijken van de salon. U hebt mogelijk gefluister gehoord of artikelen gelezen over de veiligheid van gelmanicures. Het kan zelfs een persoonlijke zorg zijn waar je het afgelopen jaar mee worstelde om te geleren of niet te geleren.

Terug in 2009, de Tijdschrift van de American Medicine Association Dermatology publiceerde een observatie waarin staat dat twee gezonde vrouwen van middelbare leeftijd zonder eerdere persoonlijke of familiegeschiedenis van kanker huidkanker (niet-melanoom, godzijdank) op de rug van hun handen ontwikkelden. De gemeenschappelijke link tussen deze twee vrouwen was de blootstelling aan UV-licht van gelmanicures. De krant concludeerde dat er meer onderzoeken moeten worden uitgevoerd om te bepalen of UV-blootstelling van deze populaire nagelbehandeling kan leiden tot huidkanker.

Lacquer Love: de beste base en topcoats

Ik geloof dat elke redelijke persoon die op de hoogte is van de schadelijke effecten van UV-licht de bezorgdheid kan begrijpen. Als u ervoor kiest om te geleren, raad ik aan de nodige voorzorgsmaatregelen te nemen, zoals het aanbrengen van een zonnefilter voordat u onder het licht gaat. Verleng de tijd tussen bezoeken om de blootstelling te verminderen (één of twee keer per maand in plaats van per week). Ik heb zelfs gehoord dat een dermatoloog aanbeveelt om vingerloze handschoenen te dragen om te voorkomen dat de UV-stralen in direct contact komen met je huid. De sleutel is om de blootstelling met alle mogelijke middelen te beperken.

Als u ervoor kiest om niet te geleren maar toch het voordeel wilt hebben van een snelle droge, hoogglanzende, langdurige manicure, dan heeft u geluk - er zijn alternatieven beschikbaar.

Dazzle Dry Quick Drying Nail System biedt alle voordelen van een gel manicure met geen van de bijwerkingen. Deze spijkersysteemlucht droogt snel en kan eenvoudig worden verwijderd met reguliere niet-aceton nagellakremover. Het is vrij van formaldehyde, tolueen, ftalaten en nitrocellulose. Dazzle Dry is verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren en collecties (Esnavi Live is de meest recente), zodat u uzelf kunt uitdrukken zonder verzorging voor huidkanker.

Julep Freedom Polymer Top Coat kan elke nagel na twee minuten veranderen in een gelachtige manicure met behulp van een 60-watt gloeilamp. Een onafhankelijk testlaboratorium voerde een klinisch onderzoek uit dat aantoonde dat 82 procent van de vrouwen die Julep Freedom Polymer Top Coat gebruikten vijf dagen na het aanbrengen een minimale slijtage vertoonde.

LEES MEER: Hij probeerde het: Payton krijgt een gel-manicure

Aanbevolen: