Aspirine: de anti-verouderingspil
Aspirine: de anti-verouderingspil

Video: Aspirine: de anti-verouderingspil

Video: Aspirine: de anti-verouderingspil
Video: Koffi Olomide - Aspirine (Clip Officiel) 2023, November
Anonim

Aspirine, de kleine pil die een klap uitdeelt tegen hart- en vaatziekten en beroertes, heeft een andere gezondheidsclaim: het verkleinen van je kansen op kanker en sterven aan kanker als je er een krijgt. Nog een pluspunt? Het kan je huid er jonger, langer en acne laten uithalen om op te starten!

KOLOM: De echte deal met aspirine en je hart

Aspirine is van nature bloedverdunner, dus als je je vaten helderder houdt van stolsels, loop je minder risico op een hartaanval en beroerte. Maar een hele reeks recente analyses hebben gekeken naar de effecten van aspirine op verschillende kankers. In één rapport meldden onderzoekers van de Universiteit van Oxford dat het risico op kanker (en sterven aan kanker) van de borst (de jouwe), de eierstokken (de jouwe), de prostaat (waarschijnlijk de zijne), de slokdarm, de dikke darm en het rectum (beide geslachten) en de hersenen (vul deze in) daalde substantieel - zoals 30 tot 60 procent minder - voor die dagelijks aspirine nemen gedurende drie jaar of langer. De beschermende effecten van aspirine hielden stand voor verschillende soorten kanker en zorgden ervoor dat ze niet verder konden worden verspreid: borst-, long-, hersen-, slokdarm- en dikke darmkanker, om er maar een paar te noemen. Gebruik nooit hormoontherapie of anticonceptiepillen zonder aspirine (zie hoofdstuk 10 in "You: Staying Young" voor een heel hoofdstuk van meer hierover).

QUIZ: Leidt u uw gezondste leven?

Er zijn twee vermoedelijke manieren waarop het kanker kan helpen bestrijden. Ten eerste belemmert aspirine een enzym dat anders de tumorgroei zou bevorderen. Het heeft ook een grote ontstekingsremmende component en te veel van dit soort irritatie brengt cellen in gevaar, waardoor ze kwetsbaar worden voor abnormale groei.

Het is dit ontstekingsbestrijdende effect dat aspirine helpt langzamer te verouderen, een enorme gunst voor uw huid. Ontsteking heeft zijn tol geëist op de huid op verschillende manieren-inclusief acne, rosacea en zichtbare tekenen van veroudering zoals rimpels en slappe huid.

Hoge ontstekingsniveaus veroorzaken een snellere afbraak van collageen, wat het verouderingsproces kan versnellen. Collageen helpt de structuur van je huid te behouden, waardoor het er voller, gladder en elastischer uitziet. Wanneer het afbreekt, begint de huid te verzakken, te kreuken en ziet er minder levendig uit.

MEER: Claim: een pil om veroudering te wissen

Nog een aspirine plus? Puistjes bestrijden. Het acetylsalicylzuur in aspirine is een naaste verwant van salicylzuur, een dermatoloog die het meest geliefd is bij de behandeling van acne. Hoewel de verbindingen niet helemaal hetzelfde zijn, zweren sommige mensen met aspirinemaskers om die grote, rode zit te kalmeren.

Maak gewoon een pasta van gemalen aspirine, en verspreid deze over je gezicht om ontstekingen te verminderen en verwijder olie en dode huidcellen. Als u geen kandidaat bent voor dagelijkse orale aspirine, probeer deze actuele doe-het-zelf schoonheidsbehandeling dan eens!

Wie moeten een dagelijkse aspirine nemen? Niet iedereen. Maar een groot risico is GI-verstoring en gastro-intestinale bloedingen. Je kunt deze verminderen door een half glas warm water te nemen voor en na je twee baby-aspirines per dag (de dosis die we aanbevelen bespreek je met je document). Nu haten we u om uw dokter te zien, maar hier zou u het moeten doen. Alleen uw arts kan u helpen beslissen of de voordelen van dagelijkse aspirine echt opwegen tegen uw risico's, dus overleg met de uwe voordat u aspirine aan uw dagelijkse routine toevoegt.

MEER: Pop een pil voor een langer leven?

Aanbevolen: