Slaapproblemen Sky High Down South
Slaapproblemen Sky High Down South

Video: Slaapproblemen Sky High Down South

Video: Slaapproblemen Sky High Down South
Video: how to know if i have insomnia? 2023, November
Anonim

Vergeet slapeloos in Seattle - westerlingen worden beter geslapen dan hun neven uit het zuiden. Nieuwe gegevens van de Centers for Disease Control and Prevention (CDC) brachten slaapproblemen in de VS in kaart. Een duidelijk patroon ontstond: vergeleken met het Westen zijn zuidelijke staten waarschijnlijker om overdag vermoeidheid te melden en nachtrust te verstoren. Slaapstoornissen verstoren je gezondheid en schoonheid - dus het Westen moet mooier zijn dan het zuiden. Dit is één reden waarom: Slaapproblemen beroven de kostbare hersteltijd van je hersenen en lichaam. Je ziet het wanneer je die gezonken ogen niet kwijt kunt raken en de kringen komen morgen. Het krijgen van een goede nachtrust heeft eigenlijk het omgekeerde effect: zeven uur lang een goede nachtrust boeken, kan de klok met drie jaar terugdraaien. ONDERZOEK: Sleep Boosts BeautyWaarom zouden mensen minder gezond kunnen slapen in staten als Oklahoma, Arkansas, Mississippi, Alabama en West Virginia? Op dit gebied vonden onderzoekers ook regionale verschillen in geestelijke gezondheid en toegang tot medische zorg. Wanneer slechte gezondheidszorg leidt tot slechte slaapkwaliteit is het een vicieuze cirkel, omdat slechte slaap een negatieve invloed heeft op uw gezondheid.

Deze regio ziet ook hogere obesitaspercentages, waardoor slaapproblemen alleen maar erger worden. Wanneer je slaapt, pompt je lichaam een hormoon dat je hongerig maakt (ghrelin), terwijl je minder leptine maakt, het hormoon dat zegt: "stop met eten!" QUIZ: Slaap je goed? Slaapcampagnes en screeningprogramma's voor slaapproblemen kunnen op deze specifieke gebieden worden gericht, nu onderzoekers een duidelijker beeld hebben van waar de grootste slaaptekorten liggen. In de tussentijd kunt u deze eenvoudige stappen proberen voor uw beste nachtrust:

  • Slaap en sta op hetzelfde moment op. Ja, zelfs in het weekend! Probeer op te staan binnen een uur nadat je op een doordeweekse dag zou zijn geweest.
  • Houd het koel en donker. Raak de lichten aan en blijf zo koel als je kunt. Dat kan betekenen dat je de thermostaat op 67 zet, of je sokken uittrekt als je voeten een beetje te warm en gezellig zijn.
  • Feest 's nachts op het juiste voedsel. Haver heeft deze body-clock regulerende substantie. Probeer met tryptofaan gevulde complexe koolhydraten zoals volle granen, die de serotoninespiegel verhogen. Honderd procent volkoren rijst is een bijzonder goede keuze, het is ook een bron van melatonine! Meng de cafeïne en laat op de avond eten, maar gun jezelf wat warme magere melk.
  • Verlaat uw slaapkamer alleen voor romantiek en sluimering. Neem gadgets en hun niet-rode licht gloeit uit je heiligdom (rood licht stoort slaapcycli niet).

KOLOM: Maak van je slaapkamer een rosse buurt Maak je morgen klaar om je jeugdige, frisse gezicht te zien - een zichtbare herinnering dat slapen je lichaam goed doet.

Aanbevolen: