7 dingen die elke vrouw moet doen op 30-jarige leeftijd
7 dingen die elke vrouw moet doen op 30-jarige leeftijd

Video: 7 dingen die elke vrouw moet doen op 30-jarige leeftijd

Video: 7 dingen die elke vrouw moet doen op 30-jarige leeftijd
Video: 62-Jarige Man Trouwt Met 11-Jarige. De Reden Zal Je Emotioneel Maken 2023, Oktober
Anonim
Image
Image

Als je tienerjaren bedoeld waren om in opstand te komen en je van begin tot het midden van de 20er jaren alles te maken had met verkenning, dan zou je in je dertiger jaren moeten leren van oude lessen, slechte gewoonten naar bed brengen en nieuwe wijsheid instellen om voor jou en je toekomst te werken. Ongeacht uw leeftijd, hoe sneller u deze zeven belangrijke stappen start, hoe beter:

1. Sloot dieet voor duurzame veranderingen in levensstijl. Fad-diëten werken niet. Tegen de tijd dat je rour 30s bereikt, heb je dit al een miljoen keer gehoord - en waarschijnlijk heb je het zelf op de harde manier geleerd. Wat je misschien niet beseft, is dat diëten in het algemeen echt niet werken. De enige manier om betrouwbaar gewicht te verliezen en het voor de lange termijn uit te houden, is door met aandacht te eten (dat betekent aandacht schenken, genieten en stoppen wanneer je vol zit) en gezond te eten, met de nadruk op verse of vers ingevroren groenten en fruit, magere eiwitten, volle granen en niet-verzadigde vetten, en vermijd de vijf voedselmisbruikers toegevoegde suikers en stropen, elke korrel die niet 100 procent heel is, en verzadigde en transvetten.

2. … en kom op je gemak in de keuken. Een van de beste manieren om te weten dat je volgens je plan eet, is om voor jezelf te koken. Op die manier hoef je nooit te raden welke ingrediënten je in je lichaam stopt en kun je zelf de porties en smaken regelen. Hulp nodig bij het maken van de overgang van afhaalslaaf naar keukenkoningin? Begin met deze artikelen over hoe je plezier kunt hebben met koken en maak van koken een gewoonte en een hobby in plaats van een klusje.

3. Stel een bedtijd in. Denk je dat bedtijden voor kinderen zijn? Denk nog eens na. Wanneer je naar de universiteit gaat of je eerste appartement krijgt, zou je kunnen denken dat naar bed gaan als je verdrietig bent, het voelt als een kenmerk van volwassenheid. Maar de waarheid is precies het tegenovergestelde. Het instellen van een normaal slaap-waak schema helpt je om een gezond lichaamsgewicht te behouden, stress te beheersen en je huid gloeiend en kreukvrij te houden.

4. Probeer yoga of meditatie. Meditatie helpt je hersencellen te onderhouden en geheugengerelateerde functies te behouden, en de stressverminderende component helpt bij het voorkomen van aandoeningen zoals depressie en angststoornissen. Om te mediteren, is alles wat je nodig hebt een stille kamer. Met je ogen gedeeltelijk gesloten, focus je op je ademhaling en herhaal je steeds hetzelfde woord of zin - het hoeft niet "ohm" te zijn, maar het is een goede plek om te beginnen. Heel erg zoals meditatie, yoga doet veel voor je zonder eruit te zien - en er is ook een meditatief aspect aan. Yoga verhoogt je flexibiliteit, bouwt kracht op, verlaagt stressreacties en bloeddruk en draagt bij aan een lang leven. Het is ook een geweldige manier om aan nummer vijf te werken …

5. Oefen balans. Valpartijen en gebroken botten op oudere leeftijd zijn iets waar we niet over nadenken tot, nou ja, ouderdom - of erger nog, als we vallen. Maar recent onderzoek suggereert dat de tijd om na te denken over vallen goed is voordat het gebeurt, in je jaren '30 en '40. Dat is het moment waarop je moet beginnen met het verbeteren van je balans, het verbeteren van de balans trifecta van visie, binnenoor en proprioceptie (gevoel van lichaamshouding) voordat hun onvermijdelijke erosie na 40 begint. Probeer yoga houdingen die zich richten op balans, zoals boomhouding, driehoekige pose en hoge uitval, onder vele anderen - of sta op een voet op een onstabiel oppervlak, zoals een kussen of een dik shagtapijt in de stijl van de jaren zeventig, terwijl het andere been heen en weer zwaait.

6. Gebruik dagelijks zonnebrandmiddelen. De zon is de absolute nummer één huid ager. Je zou ongeveer 20 minuten per dag van blootstelling aan de zon moeten krijgen (wanneer de zon laag genoeg is om je schaduw langer te maken dan je bent) om je lichaam te voorzien van de vitamine D die het nodig heeft. Maar je zou die directe blootstelling aan je lichaam, armen en benen moeten beperken, en elke dag SPF 30 zonnebrandcrème op je gezicht en op de rug van je handen moeten gebruiken. Dit voorkomt de UV-schade aan het collageen en elastine in uw huid die rimpels en ouderdomsvlekken veroorzaakt. We nemen ook een supplement van 1.000 IU vitamine D3 per dag, omdat het handhaven van voldoende niveaus van D3 de kansen op borstkanker en een aantal andere kankers vermindert.

7. … en retinol elke nacht. Terwijl je bezig bent, is je 30er tijd een geweldige tijd om topische retinoïden (een vorm van vitamine A) toe te voegen aan je nachtelijke huidverzorgingsregime. Het is echt het enige wat je op je huid kunt zetten dat schade aan de zon kan herstellen, waardoor je een gladdere, minder gerimpelde huid krijgt. Topische vitamine A verhoogt de elastische elastine vezels, het stevige structurele collageen en de natuurlijke hyaluronzuur moisturizer in de huid. Vitamine A wordt gevonden als retinoïnezuur (Retin-A, alleen op recept verkrijgbaar), retinol of retinylpropionaat. Al deze vormen werken, omdat je lichaam de ene in de andere kan transformeren. Zonlicht vernietigt vitamine A - en erger, wordt actueel Als in huidirritatoren - dus je wilt het niet 's ochtends aandoen. Gebruik het 's nachts wanneer het het meeste goed kan doen.

Aanbevolen: