12 manieren om gezond te zijn in 5 minuten of minder
12 manieren om gezond te zijn in 5 minuten of minder

Video: 12 manieren om gezond te zijn in 5 minuten of minder

Video: 12 manieren om gezond te zijn in 5 minuten of minder
Video: Diepe Slaapmuziek Om Gezond Te Slapen In Minder Dan 5 Minuten • Muziek Die U Helpt Te Slapen 2023, Oktober
Anonim

1. Neem een pauze. Geestelijke gezondheid is een groot (en helaas over het hoofd gezien) deel van de lichamelijke gezondheid. Een stressreactie op een levensveranderende gebeurtenis of een zeurende onvoltooide taak kan uw bloeddruk verhogen, uw slaap kwetsen en uw huid rimpelig maken. Vergeet niet om elke dag minstens 5 minuten te nemen om uw reactie op stressvolle gebeurtenissen te beheren, ontspan en kom tot rust met die mentale knopen. 2. Neem 20 keer diep adem. Neem 's ochtends 10 keer diep in en' s avonds 10 uur om de long- en bloedvatfunctie te verbeteren, uw lichaam te vullen met zuurstof, toxines uit het lichaam te spoelen en stress te verminderen. Hier is hoe het goed te doen. 3. Neem een run. In een grote studie met 55.137 volwassenen leefden mensen die slechts 5 minuten per dag liepen gemiddeld drie jaar langer dan niet-hardlopers. 4. Maak een wandeling. Onderzoek heeft aangetoond dat lopen net zo goed kan zijn voor je algehele gezondheid als hardlopen (zolang je vergelijkbare energie in het proces besteedt). Elke vijf minuten die je besteedt aan het raken van de stenen, vertegenwoordigt een belangrijke stap naar de 10.000 stappen die we allemaal dagelijks zouden moeten krijgen.

Image
Image

5. Was je handen. Een van de oudste volksgezondheidsinitiatieven is nog steeds het meest effectief. Handen wassen met warm water en zeep is, zonder twijfel, het beste wat je kunt doen om jezelf en je geliefden te beschermen, van ziek worden. 6. Controleer het voedingsetiket van uw voedingsmiddel. En vermijd voedsel dat een lichaam slecht doet. Transvetten? Sla het volledig over. Verzadigd vet? Houd het tot minder dan 4 gram per uur. Hetzelfde voor suiker. Honderd procent volle granen? Nu heb je een winnaar gevonden. 7. Controleer de houdbaarheidsdatum van uw eten. De bewoording kan verwarrend worden. Uiterste verkoopdatum? Gebruiken bij datum? Uiterste houdbaarheidsdatum? Dit is onze handige gids om te weten wanneer je eten veilig is, en wanneer je het veilig moet spelen en gooien.

Image
Image

8. Maak je toetsenbord schoon. Laten we het zo stellen: in sommige gevallen blijken desktops een hoger niveau aan bacteriën te hebben dan een wc-bril. Zo schoon voordat je werkt. 9. Ga rechtop staan. Vooral als je een baan hebt die je lange tijd achter je bureau houdt, is het belangrijk om minstens een keer per uur op te staan. Maak een wandeling, laat je baasje binnen vallen, of breng gewoon wat tijd door voor het scherm te staan.

Image
Image

10. Doe dagelijks zonnescherm op. Huidkanker is de meest voorkomende vorm van kanker. De beste manier om dit te voorkomen kost bijna geen tijd. Niet alleen zal de dagelijkse zonnebrandcrème u beschermen tegen de gezondheidseffecten van UV-straling, het zal ook helpen uw huid strak, egaal en rimpelvrij te houden. Vergeet niet om genoeg te gebruiken, en om het effect echt te maximaliseren, kies een gemicroniseerd zonnescherm met zinkoxide. 11. Voer een molcontrole uit. Kijk naast de dagelijkse zonnebrandcrème ook naar eventuele moedervlekken of donkere plekken en raadpleeg uw dermatoloog als deze mogelijk gevaarlijke tekenen van melanoom vertonen. 12. knuffel iemand. Fysieke nabijheid met een persoon (of huisdier) waar je om geeft, geeft oxytocine vrij, een hormoon dat je warm en geliefd maakt. De hartslag en bloeddruk van vrouwen dalen als reactie op knuffels en het vasthouden van de hand met hun partners. Dus lekker liggen! MEER: De minimale training

Aanbevolen: